Филтър

Сирни Заговезни. Денят в който искаме прошка.

Днес е Сирни Заговезни-един от най-изконните български празници.Денят в който се иска прошка от близките-по-възрастните в семейството и кумувете, и се празнува винаги 7 седмици преди Великден.
А прошката-кое ли ни е по-трудно?Да я дадем или да я поискаме?Нека се простим с най-близките си хора с отворено сърце и душа!Любов,милост..облекчение.Бъдете здрави и се обичайте много!

Честит 8 Март!

Ето те — крило над наща къща!
слънчев лъч над свиден бащин дом!
Твойта обич все ръце разгръща
неуморна сълзи да поглъща
и да сее сговор мълчешком!

Бъдете здрави,обичайте се и бъдете обичани!Хубав ден на всички прекрасни майки,съпруги,приятелки…никой не може без Вас!:)))

Честита баба Марта!

Честита баба Марта!Бъдете здрави,засмени, румени, червени през цялата година!Нека посрещнем пролетта с доброта,с отворени сърца,с настроение и положителна енергия.Времената са трудни, но трябва да се опитаме да запазим позитивизма си.Мислите се материализират , затова мислете само за хубави неща!

Честит Празник

Честит Празник на всички,независимо кой какво празнува-Свети Валентин или Трифон Зарезан :) )) Колкото повече толкова повече!Нека всеки от нас намери това което търси-независимо във виното или в любовта!


Здравейте приятели,ето какво сме подготвили за вас..От този момент /14.32 часа,4.02 понеделник/ до сряда 6.02 до 20.00 часа всички продукти в нашия онлайн магазин са с 40% намаление,с изключение на продуктите от менюто “Промо”.Лично ще се свържем по телефона с всеки един от вас и ще сторнираме отстъпката от сумата на поръчката.Подчертавам:Не се използват никакви промо кодове!Отстъпката ще се направи и ще се приспадне ОТ ТОТАЛА на поръчката,която сте направили с обаждане от наша страна!!Няма да се изпращат поръчки БЕЗ направени отстъпки.Поздрави на всички,възползвайте се,заслужава си :) )))

Приятна и спокойна неделя на всички.Няма нищо по-хубаво от това човек да е с хората които обича,да няма ангажимент да ходи на работа,да разполага с времето си както си иска ………и да си похапне вкуситйики поне 4-5- пъти днес!:)))

Благодаризацията

Благодаря – лакмуса на средата в която живеем!

Йорданов ден е!

Днес Православната Църква празнува Богоявление-Йорданов ден!!!Това е третият по значимост християнски празник за годината!На този ден Исус Христос е бил покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител.В момента на кръщението небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: “Този е моят възлюбен син, в когото е моето благоволение”. Оттук идва и названието на празника – Богоявление. Празникът има различни имена в страната – Кръстовден, Водици, Водокръщи. За здраве всички участват в освещаването на водата, когато след празничната черковна служба, свещеникът хвърля Светия кръст във водата. Млади мъже се хвърлят въпреки студа и ниската температура, и изваждат кръста от водата. Който го извади, бива честит и здрав през цялата година. Болни се къпят във водата, където е хвърлен кръстът.
Честит празник на всички именници Йордан, Йорданка, Данчо, Дана, Боян, Богдан, Богдана и на всички българи.Нека да сме здрави,нека имаме повече вяра ,нека годината да е плодородна и благополучна за всеки дом,любовта, добрината и прошката да стигнат до всяко сърце.Бъдете здрави!

Доверието ще спаси света.. и през 2013г.

Изпратихме подобаващо 2012г. и посрещнахме със смесени чувства 2013г.Като че ли от година на година все по-умерен става оптимизмът ни за това което ни очаква.Пожелаваме си основно здраве, което по-скоро звучи като някакъв отчаян тих зов към съдбата,за да можем да поемем достойно нейните физически, психически и емоционални тежести.
Ще бъдем здрави ако бъдем спокойни.За да бъдем спокойни трябва да имаме вяра и доверие на първо място в себе си след това у другите.Все още това е възможно и зависи от нас самите да го постигнем,независимо че живеем в среда в която господства мисленето че картите вече са раздадени ,а мачът уреден.Всъщност думата “доверие” (credo) е просто..невероятна.Идва от древните римляни и означава “давам / дарявам/ сърцето си – това звучи толкова красиво.Доверието започва от нас самите – да се доверим на себе си – на интуицията си,да създадем доверие в нас и накрая да можем и ние да се доверим.Звучи простичко…за хора живели и възпитани по друг начин!Но и ние можем да се справим, и ще се справим със всички предизвикателства на новата година в която плахо влезнахме,защото сме силни българи с несломим дух!И на всичкото отгоре точно защото сме българи имаме и едно предимство пред другите – Доверяваме се..но и проверяваме!Бъдете здрави и само напред в годините с високо вдигната глава!!!

Успешна и щастлива 2013 година

Весели празници на всички!Имайте здраве,топлина ,уют и спокойствие вкъщи с хората които обичате.Следващата година ни очакват много много хубави неща,затова нека я посрещнем с още по-голяма надежда,с много вяра и безброй щастливи мигове

.

Промоция на детски зимен комплект

Само от днес 27.12.2012г. до 31.12.2012г. всички зимни комплекти са със 20% намаление.Възползвайте се от тази невероятна оферта за цена само от 55 лева за зимен комплект,защото българската зимата тепърва предстой!Промоцията важи само до 31 декември.Весели празници на всички!

Добрите хора

‎”Правете всичко добро,
на което сте способни,
с всички средства, които имате,
по всички начини, които знаете,
на всички места, където можете,
по всяко време, когато можете,
на всеки човек, на когото можете,
докато можете!!!”
Джон Уелси

Игнажден е!

Здравейте приятели,днес е Игнажден!Честит празник на всички именници Игнат, Игната, Игнатий, Игно, Ингьо, Иго, Игон, Ига, Игнатка, Игне, Искра, Пламен, Пламена, Огнян, Оги, Огнемир, Огнемира.Според народните обичаи на Игнажден започват коледните празници, тъй като се вярва, че на този ден започват родилните мъки на Божията майка, които продължават до коледната нощ.
Характерен за празника е обичаят полазване. По това кой човек пръв влезе в дома ви сутринта се гадае за здравето, плодородието и имането през годината. Ако се случи първият гост (полазник) да е добър и богат, то и годината ще е плодоносна. Не се иска и не се дава нищо назаем.
Според народните вярвания днес жените не трябва да похващат никаква домашна работа, за да забременяват и раждат лесно.Хубав ден на всички-изпълнен с любов ,празнично настроение и по-благополучни гости вкъщи!

10 % Коледно намаление на всеки продукт

От днес 18 декември онлайн магазин KidsButik.bg обявява 10% намаление на всеки продукт от сайта.Моля за целта при поръчката на обозначеното за това място използвайте промо код b0102 и системата автоматично ще сторнира намалението.Това е едно добро пожелание към Вас – нашите прекрасни клиенти за весело посрещане на най-хубавите Коледни и Новогодишни празници с повече настроение и много усмивки да зарадвате дечицата около вас.Намалението важи до 30.12.2012г.После започва друго!!!:))))))))))

В търсене на коледния подарък….

Коледния подарък наистина е специален подарък. Всички подхождаме към него с повишено внимание, защото освен че е вещ, той е и израз на много абсолютно положителни емоции като любов, приятелство и всякакъв друг вид близост.Специален подарък го прави това, че той не е от типа на “задължителните” подаръци,за разлика от тези за Рожден ден, Имен ден и др., той е задължителен със сигурност само за децата.Този който е решил да зарадва някой с коледен подарък – роднина или приятел или колега, по този начин изразява и показва важността на дадения тип отношения за него.Коледа е невероятен празник – празник на надеждата,на любовта,на отворените сърца.Именно затова всеки такъв мил жест със сигурност би бил оценен по достойнство.Както се казва може да е малко, но от сърце!:)))

Обичам Коледа

Коледа е единственият празник, който ни кара да отворим по-широко душите и сърцата си.Имайки предвид ,че в социализма нямаше Коледа – бяхме лишени от удоволствието да празнуваме този невероятен празник, който е любим и на хората по цял свят, сега сякаш от година на година празничното усещане е все по-силно. Забелязва се ,че Коледа ни влияе много положително на емоциите – по-обнадеждени сме, по-сплотени, по-толерантни, по-единни.Във всички градове се палят невероятно украсени елхи от известни личности и куп хора излезли на площада, а коледните концерти – изключително тържествени и атрактивни.А различните коледни томболи и конкурси с награди , коледните намаления по магазините….А благотворителността? На Коледа тя сякаш се превръща в традиция за все повече хора, което е изключителен хуманен жест.
Всички тези красиви светлини и коледни украси наоколо сякаш символизират светлината и надеждата за следващата година, тя да бъде по-добра,по-благополучна за целия български народ.Това е то-магията на Коледа.Една тънка струна на душата – акорди на равносметка, надежда и любов.

Писмо до Дядо Коледа

Всяко детско писмо до дядо Коледа е съкровено и нищо не може да се сравни с тази вяра и надежда която децата изпитват докато го пишат.Защото няма дете което не минава през периода на вярата във вълшебници и магьосници, Феята на зъбките и Дядо Коледа.Писането на писмото може да бъде много интересно изразно средство на всяко дете, защото там те обясняват колко послушни са били през изминалата година, стараят се в по- добър правопис и краснопис, изобщо усеща се някакъв респект и огромно уважение към белобрадия старец.Никой възрастен човек няма да може да разбере драмата в една детска душа, ако види че писмото си му е под елхата и не е взето,а не дай Боже да не получи подарък от самия Дядо Коледа.
Понякога самата аз съм се питала децата, тези наши деца на 21 век, децата в чийто ръце от най-ранна възраст се въртят продукти на най-новите и съвременни технологии, децата ни които говорят почти като възрастни на 3-4 годинки, децата ни които са заобиколени от всякакви интерактивни играчки със все по-сложни наименувания….тези деца вярват ли в дядо Коледа изобщо?Вярват ли в чудесата на Коледа, вярват и усещат ли магията на Коледа, дали разбират какво въобще символизира този подарък от дядо Коледа?Какво е коледния детски подарък – това е нещо което е мечтано, нещо което детето го иска от цялото си сърце и душа, нещо което като затвори очичкивечер преди да заспи си го представя…усмихва се..и така заспива-с усмивка..Нещо което може да го накара да каже: “Ако имам това ще стана по-добър…”Коледния подарък не е като другите подаръци-той е специален,той е подарък за детската душа. Коледния подарък трябва да има специално място в детската душа…..и в никакъв случай не трябва да се озове в коша с играчките в ъгъла на детската стая.Или поне не веднага!Ето това ако разберат децата, че е важна стойността на една вещ-защото именно това я прави ценна,а на количеството събрани играчки, то това би значело,че те наистина вярват в дядо Коледа…и в чудесата!

Честит първи сняг

Да е честит първия сняг на всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета.И малките и големите деца се радват на снега в зависимост от това кой какво кара :) ) Малките с шейните са добре, но големите с колите не чак толкова :) )).Все едно, снега носи на всички ни много особено приповдигнато настроение, а за децата той е най-голямата радост.Нека през цялата зима децата ни да са здрави и силни, винаги когато могат да играят навън в снега и на пързалките!