Обичам Коледа

Публикувано от 14.12.2012

Коледа е единственият празник, който ни кара да отворим по-широко душите и сърцата си.Имайки предвид ,че в социализма нямаше Коледа – бяхме лишени от удоволствието да празнуваме този невероятен празник, който е любим и на хората по цял свят, сега сякаш от година на година празничното усещане е все по-силно. Забелязва се ,че Коледа ни влияе много положително на емоциите – по-обнадеждени сме, по-сплотени, по-толерантни, по-единни.Във всички градове се палят невероятно украсени елхи от известни личности и куп хора излезли на площада, а коледните концерти – изключително тържествени и атрактивни.А различните коледни томболи и конкурси с награди , коледните намаления по магазините….А благотворителността? На Коледа тя сякаш се превръща в традиция за все повече хора, което е изключителен хуманен жест.
Всички тези красиви светлини и коледни украси наоколо сякаш символизират светлината и надеждата за следващата година, тя да бъде по-добра,по-благополучна за целия български народ.Това е то-магията на Коледа.Една тънка струна на душата – акорди на равносметка, надежда и любов.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Бъди първи, остави коментар

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>